Vragen? Bel ons!

06 21 33 67 65

Glassoorten

Al onze glassoorten op een rijtje

Isolatieglas

Dit is een algemene term voor glas wat als doel heeft te isoleren. Denk aan de verschillende soorten dubbel glas, maar ook het nieuwe driedubbel glas! Als men nieuw dubbelglas neemt wordt het vooral voor dit doeleinde gebruikt; het beter isoleren van de woning.

Thermopane

Thermopane is een synoniem voor dubbel glas. Thermopane is een oud Duits bedrijf dat dubbel glas leverde, deze naam is echter in de volksmond overgenomen als synoniem voor dubbel glas. Tegenwoordig wordt deze term minder gebruikt doordat er betere soorten ruiten te koop zijn.

Zonwerend glas

De naam geeft het al aan. Dit is speciaal glas wat gemaakt is om het zonlicht te weren. Hierdoor hoeft u geen extra rolgordijnen of ander zonwering aan te schaffen. Erg handig in de zomer omdat de airco dan minder hoog hoeft te staan en u op de energienota zult besparen. In de winter geniet u weer van de isolerende werking van het glas en hoeft de verwarming minder hoog. Ook in dit geval valt er te besparen op de energierekening.

Geluidswerend glas

Met behulp van geluidswerende folie (of 2 glasplaten met verschillende diktes) wordt het geluid goed geïsoleerd. Vooral handig bij het wonen aan een drukke weg of in de buurt van een vliegveld. Deze ramen zorgen voor meer rust in huis.

Gekleurd glas

Dit is een algemene term voor glas wat als doel heeft te isoleren. Denk aan de verschillende soorten dubbel glas, maar ook het nieuwe driedubbel glas! Als men nieuw dubbelglas neemt wordt het vooral voor dit doeleinde gebruikt; het beter isoleren van de woning.

Brandwerend glas

Brandwerend glas is vrij kostbaar, maar helpt wel om de verspreiding bij een eventuele brand tegen te gaan. Hierdoor heeft u of bijvoorbeeld uw medewerkers mogelijk net de extra tijd om te ontsnappen.

Draadglas

Het draad is duidelijk te herkennen, dat verklaard ook de naam. En zorgt het ervoor dat de ruit niet uit elkaar valt bij een barst. Maar dit draad maakt de ruit niet steviger!

Gelaagd glas

Bestaande uit 2 glasplaten die tegen elkaar aan zijn gesmolten, met daartussen een folie. Deze folie zorgt dat de ruit niet uit elkaar valt bij inslag. Denk aan een voorruit van een auto, die is altijd gelaagd.

Gehard glas

Bestaat uit 1 glasplaat, door de productietechniek wordt deze enorm hard. Gebruikt voor een douchedeur, salontafel en bushokjes.

Inbraakwerend glas

Is een onderdeel van gelaagd glas. Door middel van het folie wat tussen 2 glasplaten is gesmolten, maakt het het glas erg taai om doorheen te komen.

Plexiglas

Eigenlijk is de naam plexiglas onjuist, aangezien het een kunststof is. Doordat het enorm helder is wordt het wel eens verward met glas. Plexiglas heeft dezelfde kenmerken als glas en is vaak nog sterker dan dubbel glas. Wel ligt de prijs aan de vrij hoge kant.

HR+++

Ook wel bekend als driedubbel glas. Een nieuw soort met nog een betere isolerende werking als dubbel glas. Bestaande uit 3 glasplaten met 2 tussenruimtes.

Voorzetramen

Een goed alternatief om van enkel glas over te gaan naar de voordelen van dubbel glas. Voorzetramen kunnen voor enkel glas geplaatst worden om de isolatie te verbeteren. Een goede oplossing wanneer het plaatsen van dubbel glas niet mogelijk is.

Glas-in-lood

Een typisch raam dat iedereen kent; denk aan de gekleurde ramen in oude kerken. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden wat uitgebreider en zo ook de isolatie hoeft niet meer zo slecht te zijn als voorheen.

Meer weten?

Stel gerust uw vragen!